Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Boia de ardei

Se poate face din ardei iuti sau dulci (capia, gogosari).
Se usuca ardeii pina devin sfarimiciosi. Uscarea se poate face la soare, ardeii insirati pe sfoara sau pusi rasfirati pe o tava sau sita.
Dupa uscare se scoate codita, Pentru boiaua din ardei iuti e de preferat sa ramina semintele.
Ardeii se sfarima apoi intr-un mojar sau cu un aparat electric de macinat.
Boiaua se pastreaza in borcane bine inchise.

Ardei iuti in sare

Ardeii iuti se spala, li se scoate codita si se toaca marunt, cu (sau fara) seminte.
La un kilogram de ardei se adauga  200gr de sare de bucatarie neiodata.
Se amesteca si se indeasa bine in borcane  care se inchid cu capac.
Se foloseste la supe, ciorbe, fripturi etc.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.