Se poate face din ardei iuti sau dulci (capia, gogosari).
Se usuca ardeii pina devin sfarimiciosi. Uscarea se poate face la soare, ardeii insirati pe sfoara sau pusi rasfirati pe o tava sau sita.
Dupa uscare se scoate codita, Pentru boiaua din ardei iuti e de preferat sa ramina semintele.
Ardeii se sfarima apoi intr-un mojar sau cu un aparat electric de macinat.
Boiaua se pastreaza in borcane bine inchise.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Ardei iuti in sare
Ardeii iuti se spala, li se scoate codita si se toaca marunt, cu (sau fara) seminte.
La un kilogram de ardei se adauga 200gr de sare de bucatarie neiodata.
Se amesteca si se indeasa bine in borcane care se inchid cu capac.
Se foloseste la supe, ciorbe, fripturi etc.
La un kilogram de ardei se adauga 200gr de sare de bucatarie neiodata.
Se amesteca si se indeasa bine in borcane care se inchid cu capac.
Se foloseste la supe, ciorbe, fripturi etc.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.