Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Foi cu miere

1 ou intreg se freaca cu 100g zahar, se adauga 70g unt (margarina), 2 linguri miere, 2 1/2 sau 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat, se amesteca bine.
Se fierbe totul pe bain marie 10 minute, se amesteca.
Se ia vasul, se pune faina cit cuprinde (cam 400g).
Se imparte in 4 parti egale dupa ce se framinta, se intinde, se coace pe dosul tavii.
Crema:
1) 150g zahar se arde caramel si se stinge cu 10 linguri cafea..
2) 150g zahar se amesteca cu 4 linguri faina, peste care se pune 1/2 lapte fiert.
Se amesteca cele 2 si se fierb impreuna.
1 pachet de unt se freaca cu 100g zahar praf spumos .
Se umple foile si se pune glazura.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.