1 ou intreg se freaca cu 100g zahar, se adauga 70g unt (margarina), 2 linguri miere, 2 1/2 sau 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat, se amesteca bine.
Se fierbe totul pe bain marie 10 minute, se amesteca.
Se ia vasul, se pune faina cit cuprinde (cam 400g).
Se imparte in 4 parti egale dupa ce se framinta, se intinde, se coace pe dosul tavii.
Crema:
1) 150g zahar se arde caramel si se stinge cu 10 linguri cafea..
2) 150g zahar se amesteca cu 4 linguri faina, peste care se pune 1/2 lapte fiert.
Se amesteca cele 2 si se fierb impreuna.
1 pachet de unt se freaca cu 100g zahar praf spumos .
Se umple foile si se pune glazura.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.