200g zahar
200g faina
750g visine
50g ulei
5 oua intregi
vanilie si lamiie rasa
Se scoate simburele si coadele de la visine. Albusele reci de la gheata se bat spuma.
Galbenusele nu se bat, se pun intr-o margine si se amesteca cu albusele. Se pune faina si uleiul si se amesteca cu lamiie si vanilie.
Se pune pe fundul tavii mai putin de jumatate din compozitie, apoi visinele si tot asa invelind forma pina se umple. La aceasta portie tava trebuie sa fie de 2 l capacitate.
La foc potrivit sa stea cel putin 45 minute.
Se presara zahar pudra deasupra pe pandispan.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.