Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Prăjitură cu nucă

400g faina
1 pachet praf de copt
160g untura
100g zahar
1 ou intreg
zeama de la o lamiie (sau 1 lingura otet) si coaja razuita
100g smintina ptr framintat

Din toate se framinta un aluat fraged potrivit de moale care se lasa timp de o jumatate de ora in repaus.
Se imparte in doua bucati (parti), una mai mare si alta mai mica.
Partea mai mare se intinde in tigaie si se unge cu dulceata de caise sau zmeura.
Peste foaie se pune unplutura de nuca.

Umplutura:
200g zahar
3 galbenusuri de ou
1-2 pachete de zahar vanilat.
Se freaca spuma si se adauga la ea 200g nuca macinata si spuma batuta tare de la cele 3 oua.
Se amesteca usor dupa care se unge pe foaie.
Din partea mai mica de aluat se intinde foaie, se taie panglicute si se pune pe amestecul de nuca sub forma de grilaj. Grilajul se unge cu ou.
Se prajeste la foc potrivit.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.