Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ghiveci pentru iarna

25 ardei grasi - cca 2kg
8 gogosari - cca 1kg
1 kg ceapa
1 kg fasole verde
8 buc morcovi
6 kg rosii facute bulion gros
1 litru ulei
Se taie ca un chibrit ardeii, gogosarii, morcovii si fasolea si se lasa cu sare pina a doua zi.
Ceapa se prajeste in 1/4 l ulei, vinetele se coc dar nu se toaca.
Zarzavatul stors se aseaza in cratita, un rind zarzavat, un rind vinete, unul bulion, la mijloc ceapa prajita si iar de la inceput.
Deasupra se pune uleiul 3/4 l.
Se fierbe la foc moale cca 2 ore miscind mereu cratita, dar nu se amesteca cu lingura.
Se aseaza rece in borcane si se fierbe doua zile la rind cite 1/2 ora la dunst.
Ies cca 11 borcane de 420g.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.