Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ecler

Ecler

- 125g.unt
- 250ml. apa
- 200g faina
- 6 oua

Se fierbe apa cu untul, cand da in clocot se adauga deodata toata faina, amestecand repede cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase.Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga cate un ou intreg, amestecand continuu si se adauga urmatorul dupa ce precedentul a fost omogenizat.La final compozitia este bine legata,dar moale.Se pun in tava de cuptor gogosi de dimensiunea unei nuci, cu lingurita, usor distantate, in cuptorul fierbinte, la inceput foc mare, apoi moderat, aprox. 20 min, pana ce cresc, se dubleaza volumul, se rumenesc si luate in mana sunt f. usoare.

Se umplu cu crema de vanilie urmatoare:

- 4oua
- 700ml lapte
- 240g zahar
- 100g faina
- zahar vanilat

Se freaca galbenusele cu 160g zahar pana se obtine o crema spumoasa, se adauga 4 linguri de lapte rece, se omogenizeaza, se adauga faina si imediat se toarna aceasta compozitie in laptele ce clocoteste cu zaharul vanilat (2 pachetele) si restul de 80 g zahar tos, se amesteca continuu sa nu se lege, 3-4 clocote si apoi se ia de pe foc si asa fierbinte, se adauga albusele batute spuma ce se omogenizeaza prin rasturnare, sa nu se sparga spuma, sa ramana bucati si de consistenta ferma.
R.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.