Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tortă de smântână 3

25 deca zahar frecat cu 8 galbenusuri de ou se adauga 25 deca faina si spuma dela 8 oua batuta tare, un varf de cutit bicarbonat, se amesteca, se pune in forma de torta si intr'o mica parte din compozitie se adauga o lingura de cacao, sa aiba culoare inchisa si punem deasupra aluatului in margine.
Crema:
este dintr'o jumatate de litru smantana proaspata, 25 deca zahar frecat bine, 3 albuse de oua batute spuma si un baton de vanilie.
Torta o taiem in felii rotunde, 6-7 felii, o umplem cu crema pana se termina si lasam asea pana a doua zi si atunci o presaram cu nuci deasupra.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.