Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ghiveciu

ghiveci - d-na Haios
Cand clocoteste apa mai lasi sa treaca 2-3 clocote, pe urma se pune fasolea verde, conopida si vinete fiecare separat si asemenea lasi in apa pana da 2-3 clocote.
Cand sunt racite, se pune un rand de rosii taiate felii, ardei felii, apoi vinete, apoi rosii iar fasole, apoi rosii, conopida, rosii, dovlecei nefierti iar rosii.
Deasupra terminam cu rosii.
Lasam loc mai mult pentru apa, umplem, borcanul cu apa (ori apa fiarta si racita) se adauga un bob de salicil.
Se leaga cu 2 randuri pergament si un rand celofan (sau besica).
Se ferbe la dunst 30-40 minute.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.