Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremeş 2

Kremes
20 deca faina, una lingura de otet, unt de marimea unei nuci.
Cu apa sarata si putin calda, le amestecam bine ca sa iasa o coca buna si fina.
Din 30 deca unt si din 10 deca faina asemenea facem o coca fina pe care o punem peste coca de mai sus, pe care le impaturim la o lalta si lasam sa se odihneasca cate o jumatate de ceas, aceasta o facem de 3 ori.
Crema:
la 1/2 litru lapte, 4 galbenusuri de ou, 5 linguri de faina fina, pe care le prelucram cu lapte rece la care adaugam atata zahar vanilat ca laptele sa fie dulce.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.