Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ghiveci 2

Morcov, patrunjel, dovlecei, telina, ardei grasi taiati felii, bame, mazare boabe, fasole verde, vinete, fiecare specie de zarzavat se prajeste separat in unt de lemn bine incins si de calitate buna.
Se amesteca la un loc si se adauga cateva rosii mai mici dar intregi si sarea necesara, se aseaza zarzavatul in borcane mici pentru intrebuintat odata, fara a le indesa.
Se umple borcanul cu bulion de rosii iar deasupra se pune un strat de unt de lemn de grosiema unui deget, se leaga borcanul cu hartie de pergament si sfoara si se ferbe la bain-marie 5 minute, se iau depe foc iar cand s'a racit apa pe jumatate, se scot borcanele iar cand sunt complet reci se duc la camara.
Nu e strict sa se puna toate zarzavaturile enumerate mai sus
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.