Univerzal (eu o fac des)
50 deca faina, 25 deca unt (nu unsoare), 1 ou intreg, 5 galbenusuri, 20 deca zahar praf, 3 varfuri de cutit de bicarbonat, vanilie, coaja si zeama de lamaie - bine framantate dau aluatul.
Aluatul impartiti in 2 parti egale, pui o parte intr'o tava unsa, ungi aluatul cu marmelada, pui partea cealalta intinsa peste marmelada. Coci pana cand are o culoare roz deschis. Atunci bati albusul alor 5 oua, cand e spuma tare pui nuci macinate, nu prea mult sa nu fie tiapan si zahar dupa gust.
O coci repede sa nu se usuce umplutura.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.