Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Univerzal

Univerzal (eu o fac des)

50 deca faina, 25 deca unt (nu unsoare), 1 ou intreg, 5 galbenusuri, 20 deca zahar praf, 3 varfuri de cutit de bicarbonat, vanilie, coaja si zeama de lamaie - bine framantate dau aluatul.
Aluatul impartiti in 2 parti egale, pui o parte intr'o tava unsa, ungi aluatul cu marmelada, pui partea cealalta intinsa peste marmelada. Coci pana cand are o culoare roz deschis. Atunci bati albusul alor 5 oua, cand e spuma tare pui nuci macinate, nu prea mult sa nu fie tiapan si zahar dupa gust.
O coci repede sa nu se usuce umplutura.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.