Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Făncurele de cartofi fierţi

gogosi
1/2 kg faina, 4 deka unsoare se freaca bine, apoi punem 4deka zahar praf, 4 oua intregi si numai galbenusul (cum vrei).
20 deka cartofi fierti si trecuti prin masina, de 2 lei drojdie, pui in 2 deci litri de lapte si vreo 6 buc cuburi de zahar ca sa dospeasca mai repede, putina sare.
Lucrurile astea le framantam bine, aluatul il imparti in 3-4 parti.
Iei cate o parte il intinzi grosuti ca de 1/2 dejet, cu un pahar de apa faci forme rotunde si cu un paharet de tuica iara tai mijlocul fancurilor si le coci in unsoare ori oleu ferbinte. Le presari cu zahar praf.
Daca ai facut din aluat fancurele le poti incepe a le coace.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.