Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Trunchi de copac

10 albuse batute spuma tare, 10 linguri de zahar si galbenusurile, 3 deca cafea macinata, 6 deca nuci macinate, 4 linguri bune de faina.
O coacem in tava tapetata cu hartie.
Mai intai facem crema:
5 oua intregi, 5 linguri de lapte, 10 linguri pline de zahar, 1/2 baton de vanilie la aburi se ferb.
Luata depe foc se invarte pana ce se raceste, adaugam 40 deca unt frecat spumos.
Intr'o farfurie punem socolata pe cuptor sa se inmoaie, mai punem la ea 2 deca de cacao, daca o facem numai cu cacao punem 10 deca cacao si cu putina apa si rom. O ferbem si racita putin punem untul.
Ungem piscota si tot cu aceasta crema se imbraca.
Tot la torta aceasta se mai face piscota din 4 oua, una o lasam galbena iar a doua piscota tot din 4 oua o facem cu cacao si facem cracile.
Le decoram cu asparagus si facem ciuperci din picota si crema.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.