Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tort de brânză

125 gr unt se freaca cu 2 galbenuse si 125 gr zahar pana ce devine o crema.
Se adauga 500 gr cartofi fierti din ajun in coaje si dati prin razatoare, 500 gr branza buna de vaci uscata data prin sita sau masina de tocat, coaje de lamaie, cateva migdale pisate, 2 linguri rom si albusele spuma.
Se coace compozitia intr'o forma de tort.
Dupa ce se raceste se acopera cu glazura de ciocolata, care se face dintr'o lingura plina de cacao, o lingura plina cu zahar si 2 linguri de apa, fierte impreuna.
Se pune torta glasata cateva minute in cuptor ca sa se intareasca glazura.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.