25 deca unt, 3 galbenusuri de oua si un ou intreg, 12 deca zahar praf, 3 linguri de smantana si 1/2 kg faina.
Din acestea facem o coca foarte fina.
Coacem 6-8 foi, pe fundul tepşiei (tepşia fiind intoarsa).
Le ungem cu tot felul de marmelazi, iar intre ultimele 2-3 foi punem crema urmatoare, aceasta crema se pune si deasupra.
Crema:
4 galbenusuri de ou, 9 deca de zahar praf, vanilie, le amestecam foarte bine pana ce devin spumoase.
Deasupra prajiturei pe crema se mai pun stafide taiate marunt, sau cas de gutui taiat marunt.
Acestea se pun pana ce crema inca nu s'a uscat.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.