Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Culţunaş

coltunasi
Cerneti 250 gr faina pe scandura de aluat, faceti loc la mijloc unde bateti 3 oua, adaugati putina apa, sare si framantati adaugand la urma 50 gr unt sau untura, se lasa aluatul sa stea pana se prepara umplatura.
Se intinde foaia, se pune cate putina umplatura de carne din distanta in distanta cu paharul mic facandu'se forme rotunde, bagandu'se de seama ca umplatura sa fie in mijlocul fiecarei rondele.
Se mai lipeste cu mana de jur imprejur.
Se repeta procedeul cu aluatul care ramane.
Acesti coltunasi se ferb in apa cu sare.
In timpul acesta se prepara un sos tomat cu o bucata de unt, putina ceapa rumenita foarte deschis, un varf de cutit de faina, se toarna deasupra  bulion, se da gust cu sare si putin zahar.
Se scot coltunasii pe farfuria ferbinte, se acopera cu sosul de rosii si se presara cu branza rasa.
Acesti coltunasi se pot servi si simplu cu unt.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.