Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremă de portocale în pahare

5 portocale, 3 galbenuse, 3 linguri de zahar, jumatate de lamaie, 4 foi de gelatina, putin rom (3 portocale se curata si se desfac felii care se taie bucatele, oprind cateva pentru garnitura)
De preferinta se alterneaza portocale rosii cu portocale galbene.
Celelalte se pun in pahare, se presareaza cu zahar si se stropeste cu rom.
Celelalte portocale se storc impreuna cu zeama dela lamaie si putina coaja rasa de lamaie.
Se freaca 3 galbenusuri cu zahar, se adauga albusele batute si se toarna in pahare, peste bucatile de portocale parfumate cu rom.
Se lasa sa se intareasca la rece, se decoreaza cu bucatelele de portocale pastrate si cu putina frisca batuta.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.