Castraveti spalati, alesi pusi intr'un lighean.
Rosii verzi cand incep sa se galbeneasca, morcovi, puse peste catraveti, o legatura de patrunjel, curatite si taiate in lungime.
Cativa ardei cornul caprei, varza rosie taiata felii, o conopida, frunza de telina, marar, hrean, usturoi, cimbru, piper boabe, un manunchi de frunze de stejar.
Toate acestea puse in lighean peste catraveti.
Le oparim cu apa fiarta cu sare, la un litru de apa o lingura de sare.
Acoperim cu capac, lasam pana ce se raceste. Aranjam muraturile in sticle. Turnam saramura. Legam borcanele si le punem direct in camara.
Se pot opari si cu otet amestecat.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.