Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Fancuri de spumă

pancove, gogosi
6 galbenuse de ou, 3 linguri de zahar le frecam mult pana ce devin spumoase, 2 linguri de vin, 3 linguri de apa adaugam si mai adaugam atata faina fina pana ce coca este mai tare, ca coca pentru placintute subtiri.
Spuma din celea 6 oua o amestecam cu precautie in masa de mai sus.
Pe urma le frigem in placintarita in care se frig ouale pentru ochiuri in unsoare calda, coca se ia cu o lingura mare si se pune in placintarita in locul fiecarui ou.
Lipim cate 2 bucati cu marmelada si le presaram cu zahar amestecat cu scortisoara.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.