Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tortă minune

4 galbenusuri de oua se amesteca cu 30 deca zahar praf, se adauga la ele 10 linguri de apa, amestecam la acestea 10 deca alune sau nuci macinate, 20 deca de faina, un praf de copt si albusele batute spuma.
Se coace intr'o tipsie mica, dupa ce s'a racit, il taiem in 2 si se umple cu umplutura.
Crema:
3 linguri de faina se amesteca cu una ceasca de lapte rece, se adauga mici bucatele de vanilie si se ferb in baie marie.
Dupa ce s'au racit se adauga 12 deca de unt ce inainte a fost amestecat cu 12 deca de zahar.
Din jumatatea cremei se umple tortul iar cu restul se orneaza torta.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.