Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Paştet de ficat de vitel sau porc

1/2 kg ficat il taiem in bucati ca de papricas apoi il dunstuim in unsoare cu ceapa taiata marunt patratele, cam o ciapa mare la atata ficat, cand s'a muiat bine si e gata il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca, intre timp ferbem tari 6 oua intregi, le curatim si le taiem cu masina de taiat carne, la olalta cu ficatul de doua ori, ca sa fie o pasta bine taiata, punem pe urma 20 deca unt proaspat, putin piper sdrobit, sare (numai la urma cand se dunstuie nu se pune sare ca se intareste), 2 linguri de mustar, zeama de lamaie dupa gust si amestecate bine se pun intr'o farfurie de servit si se garniseste cu ardei rosu,verde, patlagele, masline, frunze de petringel etc.
Se pregateste cu putin inainte de a'l servi.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.