Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Torta magnaţilor 2

Facem un piscot, 5 albusuri batute spuma tare si incet adaugam 10 deca de zahar cristal apoi punem galbenusurile unul cate unul si la urma 10 deca faina.
O coacem in tava tapetata cu hartie.
Tot procedeul acesta mai pregatim o alta coca in felul urmator: 5 albuse batute tare, 10 deca zahar, 5 galbenuse, 6 deca faina, 3 deca cacao, 7-10 deca nuci prajite, decojite si macinate.
Crema:
4 oua intregi, 20 deca de zahar, 1/2 baton de vanilie, la aburi fiarta spumos si deasa.
Cand e gata la rece rece, se invarteste in apa rece.
Rece ii adaugam 50 deca de unt.
Dupa ce am invartit'o bine o impartim in 3 parti, o parte o coloram cu verde, alta cu roz iar a treia cu cacao, socolata sau cafea.
Piscoturile se taie in 3 parti egale in lungime insiropate cu sirop facut din apa si zahar fiert apoi adaugam rom dupa gust.
Piscota cu cacao se unge cu crema roz iar cea galbena cu crema verde, tortul il imbracam cu crema de cacao
Sirop:
o lingura de supa zahar, 3 linguri apa facem un sirop 1/2 vanilie si rom dupa gust.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.