Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tort de lămâie

18 deca de zahar amestecam cu galbenusurile a 6 oua, punem zeama dela una lamaie si coaja, 10 deca faina, 6 albuse batute spuma.
O punem in forma de tort tapetata.
Se coace, pe urma se taie in 2 parti.
Crema:
1/4 litru lapte, 2 linguri faina le ferbem pana devine o pasta, frecam 15 deca unt pana ce devine spumos si adaugam 15 deca zahar vanilat.
Dupa ce s'a racit laptele il adaugam la untul frecat.
Ornam cu zeama si coaje de lamaie.
Imbracam torta iar peste crema presaram ciocolata.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.