Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Omletă cu tocană de pui

Din 5 linguri faina, 2 linguri unt topit, 6 decilitri de lapte rece facem aluat ca si pentru clatite, apoi il punem sa fiarba mestecand mereu pana se ingroase, astfel incat sa se desprinda depe lingura.
Cand aluatul s'a racit, adaugam cinci galbenuse, putina sare si spuma dela 5 albuse.
Punem aluatul intr'o tava unsa si infainata de 26-43 cm dimensiunea si coacem la foc potrivit.
Cand am terminat cu aceasta, rasturnam aluatul pe un servet si'l umplem cu urmatoarea tocatura.
Preparam papricas dintr'un pui si dupa ce s'a racit scoatem carnea depe oase si o macinam de doua ori, adaugam sosul ramas dela papricas, putin piper si frunze de patrunjel, ungem aluatul cu aceasta tocatura si'l rulam.
Punem pe deasupra jumatate litru smantana si'l punem la copt timp de o oara iar dupa ce s'a copt presaram pe deasupra cascaval razalit.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.