Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ghiveci 4

4-5 morcovi, 4 patrungei, 1 kg fasole verde, 8-10 vinete mici si subtiri, 2 bostanei, 2 buc carfiol (conopida), 25 buc ardei verzi grasi, 6-8 gogosari rosii, 6 kg rosii, 10 cepe.
Se taie toate frumos rotund si se sareaza bine, apoi se stoarce putin (se lasa 2-3 ore sarate).
Se taie 10 bucati de ceapa si se prajeste in unt de lemn, pe urma pui un strat de rosii si toate celelalte si torni peste ele un litru unt de lemn, se poate si ceva mai mult, le lasi 2 oare acoperite in ler (cuptor) sa fiarba.
Le pui sa se raceasca si rece il pui in sticle si le ferbi in dunst 1/2 ora.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.