Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Îngheţată de lămâie

1 litru apa, 1/2 kg zahar, 5 lamai, o lingura de faina si din jumatate kg de zahar, 3 linguri se freaca bine cu faina si dela 3 oua albusul, se freaca bine laolalta.
Celalat zahar se face sirop, e bun cand ferbe.
Siropul se toarna peste faina frecata cu zaharul si albusele de ou si se pune sa fiarba din nou.
Apoi cand e gata se raceste putin apoi se pune zeama dela 4-5 lamai si coaja dela una.
Se lasa lamaiele cu sirop cam un ceas ca sa le dea o aroma mai buna, apoi se stoarce din nou.
Se pune apoi in masina de inghetata.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.