Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremă de fructe 3

Luam 5 galbenusuri de ou, 5 linguri de zahar praf si 2 linguri din orice marmelada, prima data amestecam bine cele 5 linguri de zahar praf cu marmelada, pe urma batem tare spuma din celea 5 oua pe care o adaugam si o batem pana este foarte tare asea ca lingura sa stea in ea drept.
Atunci ungem o forma frumoasa cu unt bine si amestecul de mai sus il turnam in forma, dar nu e voie sa fie mai mult de jumatatea vaasului.
Atunci punem forma intr'o oala cu apa calda acoperind'o cu un capac, o ferbem timp de doua ore, capacul se sterge des ca apa care provine din aburi sa nu cada in acest amestec (crema). Cand a trecut 2 ore si aceasta crema este bine fiarta se rastoarna intr'o farfurie.
Si din celea 5 galbenusuri de oua le amestecam bine cu cafea neagra bine fiarta, la care se adauga 1/2 litru de lapte cu 5 linguri de zahar, pe care le amestecam bine si la un foc usor pregatim o crema din ele, se amesteca incontinuu, cand s'a racit turnam peste crema de mai sus.
Se serveste rece.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.