Luam 5 galbenusuri de ou, 5 linguri de zahar praf si 2 linguri din orice marmelada, prima data amestecam bine cele 5 linguri de zahar praf cu marmelada, pe urma batem tare spuma din celea 5 oua pe care o adaugam si o batem pana este foarte tare asea ca lingura sa stea in ea drept.
Atunci ungem o forma frumoasa cu unt bine si amestecul de mai sus il turnam in forma, dar nu e voie sa fie mai mult de jumatatea vaasului.
Atunci punem forma intr'o oala cu apa calda acoperind'o cu un capac, o ferbem timp de doua ore, capacul se sterge des ca apa care provine din aburi sa nu cada in acest amestec (crema). Cand a trecut 2 ore si aceasta crema este bine fiarta se rastoarna intr'o farfurie.
Si din celea 5 galbenusuri de oua le amestecam bine cu cafea neagra bine fiarta, la care se adauga 1/2 litru de lapte cu 5 linguri de zahar, pe care le amestecam bine si la un foc usor pregatim o crema din ele, se amesteca incontinuu, cand s'a racit turnam peste crema de mai sus.
Se serveste rece.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.