Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Punci

Facem o piscota din 8 galbenuse, 8 linguri de zahar frecate bine, 8 linguri de faina si spuma dela 8 albuse.
Dupa ce s'a copt piscota se taie in doua.
Separat se face din 3-6 oua piscota pentru umplutura.
Piscota din 3-6 oua, daca voim ca torta sa fie inalta facem din 6 oua, se taie in cuburele.
Cuburelele se impart in 3 parti.
Prima parte se pune in ciocolata topita sau cacao, ori cafea tare, cafeaua tare e mai buna, se stropeste piscotul adeca cuburile pana primesc culoarea maron.
A doua parte se coloreaza cu rosu cu esenta vegetala. Facem un sirop gros cu zahar si il coloram cu rosu si stropim cu siropul rosu cuburile.
A treia parte se amesteca cu rom siropat si cuburile raman de culoare galbena.
O foaie de piscota ungem bine cu marmelada de caise, apoi un rand de cuburi.
Incepem cu cuburile stropite cu cafea, apoi cu cuburile stropite cu rom, apoi cu cuburile rosii, pana se umple foaia.
10 deca nuci macinate amestecam cu zahar siropat, marmelada si ramasite de piscot, le amestecam bine si ungem cuburile puse pe foaia de piscot si pe umplatura aceasta iara incepem sa aranjam cuburile, daca mai avem crema cu nuci iara ungem cuburile deasupra, daca nu avem punem foaia a doua unsa cu marmelada pe cuburi, punem o scandura pe prajirura si ceva greutati sa se preseze.
In ziua urmatoare se unge cu serbet roz, in serbet se pune 15 deca zahar, o ciasca de apa si putin unt cum si putina esenta vegetala rosie.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.