Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremă la pahar 2

In jumatate litru lapte fiert si racit se amesteca 1/2 pahar zahar (125 gr), o cescuta esenta de cafea neagra, ori 3 prafuri de vanilie si coaja de mandarina sau portocala taiata marunt.
Separat pe marginea masinei se pune la topit intr'o cratita doua linguri de unt.
Cand untul s'a topit, se adauga 2 linguri rase de faina, amestecandu'se mereu pentru a nu se face cocoloase si fara ca faina sa se prajeasca.
Se toarna apoi in cratita putin cate putin din compozitia de lapte, zahar si cafea ori vanilie, amestecandu-le pana ce crema e groasa.
Totul se prepara la foc slab.
Paharele in care se pune crema se uda cu rom sau apa. Pe deasupra si la mijloc se poate pune cate o boaba de visina.
Crema se serveste rece.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.