Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremă cu garnitură de ciocolată

1 litru lapte pe care l'am aromat foarte bine cu vanilie, la care adaugam 250 gr zahar cub si galbenusul dela 5 oua, le amestecam bine la olalta iar pe urma le strecuram prin o panza de muslin (ca tifonul)
Pe urma o turnam intr'o forma unsa cu unt, pe urma o ferbem in aburi (baie marie).
Lasam sa se raceasca in forma.
In 3 linguri de apa topim 100 gr de ciocolata la care mai adaugam 20 gr zahar vanilat si 2 linguri mari de frisca.
Rasturnam crema intr'o farfurie mare rece iar pe deasupra stropim crema cu solutia de ciocolata bine iar restul se pune in farfurie.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.