Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Musaca de varză

Se ia o varza frumoasa si curata si se spala bine. Frunzele celea mai mari se oparesc in apa cu sare iar frunzele celea mai mici si cu mijlocul cocianului se toaca si se pune intr'o tigaie cu unt si cu ciapa si sa lasa sa se prajasca bine impreuna.
Dupa ce s'a prajit se amesteca cu 2 oua crude, cu miez de paine muiat in lapte, sare, piper.
Se unje o cratita cu unt si pesmet si se aranjeaza o frunza si din compozitie si din pesmet si tot asa pana se termina cu frunzele.
Deasupra se pun cateva bucati de unt, cascaval ras si apoi se pune la cuptor.
Se lasa pana ce prinde o culoare aurie.
La masa se serveste calda cu smantana pe deasupra.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.