Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Prăjitură foarte bună

Prajitura foarte buna de la dna Dr. Pintea

O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr

21 deca faina se invarteste cu 14 deca unt in blid, putina sare, 7 deca zahar praf, un galbenus se framanta bine, se intinde pe tava, se unge cu marmelada.
4 galbenuse se amesteca cu 18 deca zahar praf invartite bine se adauga 20 nuci macinate si spuma de la 4 oua, 2 linguri pesmet.
Compozitia aceasta se toarna peste marm elada si se coace.
Coapta se taie in doua, se unge cu marmelada si se suprapune in asa fel ca cele doua parti cu nuci sa fie dinafara.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.