Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ardei pentru iarnă cu oleu

50 de ardei frumosi se spala si ii impungem, punem intr'o oala 1 l otet tare si 2 litri apa, un pumn de sare, 20 deca zahar, piper boabe, un varf de cutit de salicil si un deci litru de oleu, se ferb toate bine.
Cand ferb se baga cate 5-10 ardei sa fiarba putin si asta se repeta pana ce ardeii se termina.
Cand sunt gata se pun intr'un vas, se toarna solutia de otet peste el si se lasa pana in cealalta zi bine acoperiti.
Apoi se pun in borcane si deasupra se pune sare acra si de doua dejete oleu.
Otetul se toarna cald peste ardei.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.