Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Budinca de prune

Budunca de prune

Se face un aluat moale din:
un pahar cu faina, un praf de sare, doua oua intregi, doua linguri cu zahar, un pahar cu apa rece, pe care'l turnam putin cite putin.
Din acest aluat se asterne un strat subtire in forma unsa cu unt si se lasa pe marginea masinii (sobei) sa se intareasca.
Se scot samburii de la 1/2kg de prune, se taie prunele in patru, se amesteca cu putin zahar si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se pun peste aluatul din faina si se acopera cu restul aluatului.
Se coace jumatate de ceas in cuptorul ferbinte si se serveste calda dupa ce s'a presarat deasupra zahar vanilat.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.