Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cuib de viespi

2 deca de drojdie inmoiata in lapte, 35 deca faina, 5 galbenuse, putina sare, se face un aluat, se intinde de un jumatate de centimetru.

Umplutura
15 deca unt, 12 deca zahar vanilat se amesteca bine se unje aluatul si se face ca o rulada, se taie in bucati de 5cm.
Se baga intr'o cratita unsa cu unsoare, se lasa 1/2 cias sa dospeasca.
Se pune la cuptor si se toarna lapte cu zahar vanilat de 2-3 ori intre copt.
Cand e gata se serveste cu șodou de lapte sau vin.

ȘODÓU, șodouri, s.n. Băutură preparată din gălbenuș de ou crud, frecat cu zahăr, peste care se toarnă lapte fierbinte. [Var.: șodó s.n.] – Din fr. chaudeau.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.