Keks (care o facem noi)
Keks - poate fi de la Cake (prajitura in engleza) sau keksz (biscuiti in ungureste)
O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr
1,15 kg faina, 5 oua intregi, 35 deca zahar praf, 3-4 linguri de smantana, 18 deca unsoare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, daca ai vanilie, coaje si zeama de lamaie dupa gust.
Zaharul cu unsoarea se freaca intr'un castron pana a devenit spumos, se adauga ouale intregi unul cate unul apoi toate cele de mai sus. La urma de tot se pune faina, apoi pe scandura bine infainata se framanta si se intinde nu prea gros fiindca la copt cresc.
Cu diferite forme tai aluatul sau cu masina si se coc.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.