Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Ouă umplute şi conopidă cu sos beşamel

6 oua fierte tari le curatam de coaje, le taiem in lungime. La 6 oua luam o franzela, galbenusurile le dam prin sita si franzela inmuiata in apa, apoi punem patrunjel taiat marunt, 2 linguri de cas dat prin razatoare, sare, piper si 2 linguri sos besamel.
Punem umplutura in oua frumos, in forma de piramida.
Conopida intreaga o ferbem in apa cu sare si pe o sita o lasam sa se scurga.
O punem intr'o cratita in mijloc, pe margini ouale umplute iar deasupra punem iar sos peste care apoi cas dat prin razalau si bucati de unt.
Inainte de a o servi o punem 20 minute la cuptor.

Sosul besamel
8 deca unt punem intr'o cratita si atata faina cat trebuie pentru un rantas mai gros, dar culoarea sa fie alba.
Il subtiem cu atata lapte sa nu fie prea gros.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.