Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Prăjitură cu foi (Cluj)

Prajitura cu foi (Cluj)

Ingrediente:
- 1 ou
- 250 g faina
- 4 linguri de zahar praf
- praf de copt
- 100 g unt (margarina)
- 3 linguri lapte (smantana)

Preparare:
Se face o coca, se fac 3 foi se coc pe dosul tavii.
Crema:
- 1/2 l lapte, 3 linguri de faina se face cu 250g zahar si 250 g unt frecat spuma (se adauga la compozitia rece).
Crema se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 1 praf de vanilie si jumatate cu 1 lingura de cacao.
Se face o glazura de ciocolata cu 150g zahar, 2 linguri de cacao, 1 lingura de ulei, 2 linguri de apa fierbinte.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.