Pasta (salata) de vinete
Un aperitiv simplu de preparat.
- vinete
- ceapa
- ulei de floarea soarelui
- zeama de lamaie - dupa gust
- sare - dupa gust
- usturoi (optional)
- maioneza (optional)
Se frig vinetele la flacara (aragaz sau foc de lemne, in acest din urma caz se obtine in plus o aroma de fum) pana cind se inmoaie.
Se curata coaja prajita ajutandu-ne de un vas cu apa rece.
Se toaca miezul curatat cu un cutit de lemn (metalul oxideaza vinetele).
Se adauga ceapa si usturoil taiate marunt, sarea, zeama de lamaie si maioneza. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn incorporind uleiul pina se obtine o pasta. Se poate folosi si mixerul.
Se serveste rece unsa pe paine.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu