Placinta (prajitura) cu branza
Aluatul se face din
- una ceasca cu untdelemn
- una ceasca cu apa calduta,
- drojdie de bere de marimea unei nuci,
- un praf de sare
Se amesteca totul laolalta cu 2 linguri de faina, adugandu-se apoiatata faina cat trebuieste pentru un aluat potrivit.
Impartim aluatul in doua si-l lasam sa stea.
In timpul acesta pregatim umplutura: amestecam branza telemea sau framantata cu 2-3 turtite branza de vaci in care adaugam 2-3 oua intregi praf de vanilie si zahar dupa gust. Frecam totul pana se face ca o crema.
In tava unsa punem prima foaie, la mijloc compozitia de branza apoi a doua foaie si lasam sa se coaca 1/2 ora in cuptorul incins.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.