18 deca zahar, galbenusurile dela 8 oua, 12 deca ciocolata incalzita si topita dar fara apa, 18 deca nuci macinate, albusul dela 8 oua, una lingurita mica de pesmet.
Glazura de ciocolata
12 deca tung massa (Zamfirescu) ciocolata aceasta se taie in bucati si se pune intr'o cratita mica, se adauga 6 deca de unt.
Pe marginea masinei se amesteca ciocolata cu untul laolalta pana se topeste frumos.
Daca nu avem unt putem pune unt de lemn mai fin (azi margarina).
Glazura aceasta se pune pe soba.
Daca vrem putem sa facem si crema, atunci torta se taie in doua si se unje.
Daca nu facem crema se serveste cu frisca.
tung massa - probabil ciocolata de menaj
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.