Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Umplutura pentru foi de Kalsbad 2

Aurica Mustaţă
20 deca zahar se arde pe foc, se adauga 20 deca nuci bucati mari, se lasa 5 minute pe foc.
Se toarna pe o scandura udata cu apa.
Cand se raceste, se taie cu cutitul bucati.
In aceeasi cratita punem la topit 20 deca de unt, 20 deca de zahar, 4 galbenuse de ou, 1 baton de socolata, coaje de lamaie. Se amesteca la foc domol si cand se ingroase adaugam nucile taiate bucati.
Se umple foile si se pun sub greutati pana a 2 zi.
Din compozitia aceasta se fac 2 foi.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.