Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Cremă pităr

Crem pite
Aluatul: 300 gr faina, 250 gr unt, una lamaie (zeama) 3 galbenuse de ou, lamaia se poate inlocui cu o lingurita otet sau rom.
Se amesteca faina cu ouale, lamaia si putina apa, cand s'a facut o coca destul de tare, se bate bine si se lasa sa se odihneasca 5 minute.
Untul se amesteca bine cu putina faina, se da forma dreptunghiulara, se intinde coca iar untul se pune la mijloc, se impacheteaza bine sa nu iasa afara, se intinde de 3 ori avand grija sa se impacheteze asa ca sa nu iasa untul.
Untul se poate inlocui si cu untura si se pune cu 5 gr mai putin.
Crema: 9 oua, 6 linguri sau 100 gr faina, un litru si jumatate lapte, 350 gr zahar.
Se amesteca faina cu zaharul si cu ouale bine.
Ouale se pun fara albuse, la 9 oua se pun 4 albuse.
Se pune lapte si se da la foc potrivit sa fiarba in apa, mestecand bine, bine sa nu se branzeasca, se adauga si putin rom pentru a'i da gust.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.