Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Vinete cu gogoşari

Pentru fiecare vineta se taie una ceapa marunt si se prajeste cu unt de lemn, se taie la fiecare vineta un gogosar si un ardei gras, acestea se taie in forma de patratele.
Cand ceapa e prajita se pun ardeii si gogosarii si se prajesc pana ce se inmoaie.
Coacem deoparte vinetele si le curatim de coaje, le taiem in bucati mici sau tocate marunt, pe urma se amesteca toate laolalta, se sareaza si se pipareaza.
Pentru fiecare vinata se pun 5 sau 4 linguri de bulion.
Amestecate si date la cuptor sa fiarba pana ce se face o pasta.
Cand sunt gata, se pun in borcane mici iar deasupra se pune unt de lemn, se leaga pe urma se dau la dunst cel putin 1/2 ora.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.