Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Paştetă de ficat

Pateu, pate
1/2 kg ficat de vitel il taiem bucati ca de tocana, punem o lingura de unsoare si taiem o ceapa patratele si o punem intr'o cratita unde punem si ficatul, apa nu punem, cand s'a muiat ficatul si s'a dunstuit bine il luam de pe foc.
Ferbem 6 oua tari, le curatam si le dam prin masina de 2 ori impreuna cu ficatul, cand e rece adaugam 20 deca unt proaspat batut spuma, piper, sare, 2 linguri de mustar si zeama de lamaie dupa gust, le amestecam bine, pe urma il punem pe farfurii garnisit si pus la raceala.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.