Pateu, pate
1/2 kg ficat de vitel il taiem bucati ca de tocana, punem o lingura de unsoare si taiem o ceapa patratele si o punem intr'o cratita unde punem si ficatul, apa nu punem, cand s'a muiat ficatul si s'a dunstuit bine il luam de pe foc.
Ferbem 6 oua tari, le curatam si le dam prin masina de 2 ori impreuna cu ficatul, cand e rece adaugam 20 deca unt proaspat batut spuma, piper, sare, 2 linguri de mustar si zeama de lamaie dupa gust, le amestecam bine, pe urma il punem pe farfurii garnisit si pus la raceala.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.