Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tortă de smântână

Torta de smantana

O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr

Un ou intreg se freaca bine cu 15 deca zahar, 20 deca faina, o ciasca lapte, o lingura cacao, un varf de cutit de bicarbonat.
frecate bine se pune intr'o forma unsa bine si cu faina presarata, se coace la foc bun.
Racita, se taie in doua, se unge cu marmelada picanta sau cu orice crema. Se imbraca cu o crema facuta dintr'un albus, 5-6 linguri de smantana dulce, vanilie si zahar dupa gust.
Inainte de a pune frisca de mai sus, tortul se taie felii apoi se imbraca.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.