Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Budincă de varză

Budinca de varza

3 capatane de varza cruda se fierb in apa sarata. Dupa ce au fert se scurg de apa si se dau prin sita.
Apoi se face din 4 galbenuse de ou amestecate cu 7 deca unt pana ce devin spumoase, se adauga varza si 2-3 linguri mari de carne macinata si fripta, 3 lingurite de pesmet, putin piper, sare si de la 4 oua spuma batuta tare.
Se pune in forma unsa si se ferbe la aburi.
Cand e gata se pune sos de unt si smantana.
Tot asa se face si budinca de spanac numai ca in loc de carne se pune mai mult pesmet.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.