Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Crastaveţi cu apă pe iarnă

Crastaveţi = castraveţi

Oparesti crastavetii in apa clocotita fara sare intr'un vas emailat, se lasa sa se raciasca.
Ferbem apa cu sare (bine sarat) si lasam sa se raciasca.
Dupa ce s'a racit apa depe crastaveti, se scot si se spala bine de 3 ori in apa rece, se aseaza in borcane cu cimbru, morar, hirean, piper, frunza de dafin si struguri verzi (daca e sticla de 3 litri 2 ciorchine).
Se tin asea 3 zile la soare iar pe urma se aseaza in camera de alimente.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.