Tort de socolata
O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr
12 deca unt, 10 galbenuse, 12 deca zahar, 1/2 ceas amestecate.
12 deca socolata sau cacau (poate sa fie 5) topita, 1/2 baton vanilie, 8 albuse batute spuma tare, 12 deca nuci sau migdale macinate, 3 deca pesmet din cornuri.
O forma ungem cu untdelemn, o fierbem in aburi. Cand e fiarta in forma cu tot o punem la raciala.
Se serveste cu frisca sau cu diferite șodouri.
ȘODÓU, șodouri, s.n. Băutură preparată din gălbenuș de ou crud, frecat cu zahăr, peste care se toarnă lapte fierbinte. [Var.: șodó s.n.] – Din fr. chaudeau.
Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal
Colecție de rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.