Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Tort de şocolată

Tort de socolata

O reteta foarte veche scrisa in limbajul vremii...
1 deca=10 gr

12 deca unt, 10 galbenuse, 12 deca zahar, 1/2 ceas amestecate.
12 deca socolata sau cacau (poate sa fie 5) topita, 1/2 baton vanilie, 8 albuse batute spuma tare,  12 deca nuci sau migdale macinate, 3 deca pesmet din cornuri.
O forma ungem cu untdelemn, o fierbem in aburi. Cand e fiarta in forma cu tot o punem la raciala.
Se serveste cu frisca sau cu diferite șodouri.   

ȘODÓU, șodouri, s.n. Băutură preparată din gălbenuș de ou crud, frecat cu zahăr, peste care se toarnă lapte fierbinte. [Var.: șodó s.n.] – Din fr. chaudeau.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.