Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Fancuri

Gogosi
1/2 kg faina de Jimbolia incalzita bine, o cana cu lapte impartita in 4 parti: intr'una facem aluat, in cealalta galbenusul de la 4 oua, a 3-a o lingura de zahar in a 4-a 7 deca de unt.
Toate acestea se pun la caldura. In aluat punem o lingura de rom si putina sare, daca l'am batut bine il punem pe o planseta, il intindem si le dam forma rotunda si le lasam sa se odihneasca un cias, apoi le intoarcem pe cealalta parte si le lasam iaras un cias.
Apoi se coc in unsoare incinsa.
Se coc pe partea deasupra, adeca nu pe aceia care a fost pe planseta, sa fie mai mari.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.